De Beagle is een meutehond, die het spoor van hazen volgt. Daarom heeft deze een sterke, compacte lichaamsbouw met een elegante lijn.  Hij heeft een ruime gang.  Hij is erg snel en heeft veel uithoudingsvermogen.

Lichaamsbouw

De poten zijn sterk en gesloten. Het hoofd is typisch vanwege zijn uitgesproken stop, zichtbare achterhoofdknobbel en licht gewelfde schedel.  De oren moeten tot aan de neuspunt van de stompe voorsnuit reiken.  Toch mag het hoofd geen grove indruk maken.  De staart, liefst met een witte punt, wordt vrolijk en hoog gedragen en het goede humeur behoort tot de raskenmerken.

Kenmerken

  • Ze zijn driekleurig en hebben alle andere houndkleuren.
  • Hoogte tussen 33 en 41 cm.
  • Gewicht tussen 10 en 18 kg.
  • Een gezonde Beagle wordt ongeveer 12 jaar.

De Beagle als jachthond

Ook als hij als gezinshond wordt gehouden, blijft de Beagle een jachthond. Men kan hem voor de jacht gebruiken (spoor volgen en zweetspoor uitwerken) en hij volgt in het veld of in de bossen blindelings ieder spoor. Dat behoort men te weten wanneer men een Beagle in huis wil nemen.

Karakter

Ook moet men zeker weten dat hij een zelfverzekerde, zeer levendige hond is, verdraagzaam, echter met een lust tot zwerven. Hij is gezellig, buigzaam en aanhalig, meer gehecht aan de familie dan aan één persoon.

Zijn meute-instinct is zo groot, dat hij blij is met iedere bezoeker, ook als het een inbreker is. Hij is vriendelijk tegen andere honden, agressieve Beagles zijn eerder uitzonderlijk.

Zijn zelfbewustheid vereist een consequente opvoeding. Dan weet hij wat mag en moet, want hij leert vlug.

Hij heeft veel beweging en lichamelijke training nodig. Hij blaft graag en Beagles zijn, op enkele uitzonderingen na, erg lief voor kinderen.

Speciale ziekten in dit ras zijn niet bekend, hoewel juist de Beagles grondig onderzocht zijn

Gastenboek

Happy

Hallo Familiekennel Meerhof, Ik ben Happy een teefje van 4

Lonneke Bakker
01/06/2021
Inch

Nogmaals foto van ons beagletje

Graft ingrid
09/25/2020
Inch

Wij hebben 16 jaar en 7 maand veel liefde gekregen

Graft ingrid
09/25/2020