Golden Retriever

De Golden Retriever is een symmetrisch gebouwde, levendige en sterke hond, waaraan men ziet dat hij een groot uithoudingsvermogen kan ontwikkelen.

Kenmerken

Hij maakt een vriendelijke indruk.  Typisch is de lange gladde of licht golvende beharing.  Schedel en voorsnuit zijn breed en krachtig, maar niet plomp, zoals over het algemeen de Golden Retriever niet grof mag zijn.  De ogen en oogleden zijn donker gepigmenteerd, de uitdrukking is zacht.  De staart is recht, bevederd en mag niet te vrolijk of over de rug gedragen worden.  Onder het dekhaar, dat nooit mag krullen is de waterafstotende dichte ondervacht.
 De kleuren: iedere variatie van goudkleurig en créme, maar niet rood of mahoniekleurig.
  • Schouderhoogte 56 tot 62 cm.
  • Gewicht 29-32 kg.

Geschiedenis

De Golden Retriever, werd in 1913 in Engeland erkend.  Hij is uit kruisingen van de goudkleurige wavy coat Retriever (met golvende vacht) met Water Spaniels, lerse Setters en gele Bloedhonden voortgekomen. Het juiste weet men echter niet.  Lord Tweedmouth moet in het midden van de vorige eeuw het ras opgebouwd hebben.  Heden is de Golden Retriever zeer populair.   Het is een mooie hond en hij kan een hoge leeftijd bereiken.

Water en jacht

Zijn opdracht als jachthond is het apporteren van geschoten veerwild. Daar hij geweldig zwemt, kan men hem ook in moerassige gebieden en voor de jacht te water inzetten. Zelfs bij zeer koud water blijft hij actief.

De waterafstotende ondervacht houdt hem droog en warm. Als huishond is hij over het algemeen geduldig, rustig en aanhankelijk. Niet agressief, maar waakzaam van nature. Deze decoratieve hond heeft veel beweging nodig. Men moet zich met hem bezighouden. Men moet op oudere leeftijd op oogafwijkingen letten. Overigens is hij niet vatbaar voor ziektes.

 

 

 

Gastenboek

Loki

Beste René,
Wat zijn wij blij met onze Loki.

Claudia
05/14/2022

Bandit

Bandit, alweer 11 maanden.
Hele lieve hond,maar heeft ook

Henk Linders
03/05/2022

Izzy

Dank jullie wel voor deze mooie verschijning wij zijn zeer

kverk davy
02/01/2022