Golden Retriever

De Golden Retriever is een symmetrisch gebouwde, levendige en sterke hond, waaraan men ziet dat hij een groot uithoudingsvermogen kan ontwikkelen.

Kenmerken

Hij maakt een vriendelijke indruk.  Typisch is de lange gladde of licht golvende beharing.  Schedel en voorsnuit zijn breed en krachtig, maar niet plomp, zoals over het algemeen de Golden Retriever niet grof mag zijn.  De ogen en oogleden zijn donker gepigmenteerd, de uitdrukking is zacht.  De staart is recht, bevederd en mag niet te vrolijk of over de rug gedragen worden.  Onder het dekhaar, dat nooit mag krullen is de waterafstotende dichte ondervacht.
 De kleuren: iedere variatie van goudkleurig en créme, maar niet rood of mahoniekleurig.
  • Schouderhoogte 56 tot 62 cm.
  • Gewicht 29-32 kg.

Geschiedenis

De Golden Retriever, werd in 1913 in Engeland erkend.  Hij is uit kruisingen van de goudkleurige wavy coat Retriever (met golvende vacht) met Water Spaniels, lerse Setters en gele Bloedhonden voortgekomen. Het juiste weet men echter niet.  Lord Tweedmouth moet in het midden van de vorige eeuw het ras opgebouwd hebben.  Heden is de Golden Retriever zeer populair.   Het is een mooie hond en hij kan een hoge leeftijd bereiken.

Water en jacht

Zijn opdracht als jachthond is het apporteren van geschoten veerwild. Daar hij geweldig zwemt, kan men hem ook in moerassige gebieden en voor de jacht te water inzetten. Zelfs bij zeer koud water blijft hij actief.

De waterafstotende ondervacht houdt hem droog en warm. Als huishond is hij over het algemeen geduldig, rustig en aanhankelijk. Niet agressief, maar waakzaam van nature. Deze decoratieve hond heeft veel beweging nodig. Men moet zich met hem bezighouden. Men moet op oudere leeftijd op oogafwijkingen letten. Overigens is hij niet vatbaar voor ziektes.

 

 

 

Gastenboek

Maya & Ella

Hier eindelijk van ons 2 (b)engeltjes Maya ondertussen 3,5 jaar

Steven Maes
09/13/2021

Buddy en Bandit

Bandit is alweer 3 maanden bij ons.
Hij is

Henk Linders
09/09/2021

Milo

Hey, ik ben Milo. Een blije en gelukkige golden retriever.Ik

Nico spinnoy
08/15/2021