Labradors

De labrador is een sterk gebouwde, gedrongen en actieve hond, die zich ondanks zijn massieve bouw zeer licht beweegt.

Uitzicht

Typische eigenschappen zijn de dikke, korte vacht zonder golven en met een waterafstotende ondervacht.  Zij hebben geen bevedering aan de benen en staart.  De staart is rondom met een dikke vaste vacht bedekt en wordt de ‘otterstaart’ genoemd.  De stop is duidelijk zichtbaar, de voorsnuit krachtig.  Mag niet smal of spits zijn. De bruine ogen zijn vriendelijk en kijken intelligent.  De oren liggen dicht tegen de kop; zijn niet groot en tamelijk ver naar achter aangezet.
De kleuren zijn zwart, roodbruin of geel; de gele honden hebben de dikste vacht.  Het dekhaar moet hard zijn terwijl het onderhaar zacht is.
  • Schouderhoogte 55 tot 62 cm.
  • Gewicht 25 tot 31 kg.

Geschiedenis

Toen de eerste standaard in 1887 werd vastgelegd, werd de nadruk gelegd op een harde en stabiele hond, die echter gemakkelijk gehoorzaam te krijgen was. In 1905 werd hij tot een apart Retrieverras geclassificeerd.

Eerst werden de zwarte Labradors als de enig juiste beschouwd. In de twintiger jaren werden de gele echter zo populair dat men in Engeland een eigen club heeft opgericht.

Familie

Bijzonder aangenaam en ongecompliceerd is hij als geleide- en familiehond. Zijn voordelen zijn vele. Hij is ondanks zijn grootte gemakkelijk tot gehoorzaamheid to brengen. Grote bereidwilligheid tot leren, zodat men hem tijdens de wandeling al apporterend bezig kan houden. Hij is vriendelijk en houdt erg van kinderen.

Hij is niet blafferig, rustig en niet scherp, dus ook verdraagzaam met andere honden en huisdieren. Niet bang uitgevallen, een betrekkelijk goede waakhond. Absoluut bestendig tegen iedere weersgestelheid, robuust en niet gevoelig voor ziektes. Zij kunnen een hoge leeftijd bereiken.

Gastenboek

Choco

5-12-2009 bij jullie Choco opgehaald, wat hebben wij 12 jaar

René Gevers
12/27/2021

Jessy

Wij hebben Jessy ruim 16 jaar geleden bij jullie gekocht.

Hans sweep
12/02/2021

Toby

Wij kochten een pup in het Meerhof .
Onze

Heidi Van Oeckel
11/30/2021