Rottweiler

Rottweiler-pups die u bij ons kan kopen groeien uit tot krachtige honden die sterk zijn, niet plomp of licht van bouw. Hun gedrongen gestalte verraadt een grote kracht, wendbaarheid en uithoudingsvermogen. De pup die wij te koop aanbieden moet uitgroeien tot een Rottweiler die oerkracht uitstraalt en die met veel oplettendheid reageert op zijn omgeving en eigenaar.

Rottweiler teef

Kenmerken van een Rottweiler en zijn pups

Bij familiekennel Meerhof in Hoogstraten in de provincie Antwerpen, kan u de Rottweiler-pups kopen. Bij iedere Rottweiler-pup die wij te koop hebben kan u direct zijn capaciteiten herkennen. Zijn hoofd is middelmatig lang en de schedel tussen zijn oren is breed. Hij heeft een uitstekende bovenschedel en jukbeenogen, een schaargebit, een sterk gespierde hals en geen keelplooi. De pups van een Rottweiler tonen al de zachte, korte, goed afgetekende, liefst donkerbruine vlekken aan de bakken, snuit, borst, benen en boven de ogen. Bent u al overtuigd dat u een van onze Rottweilers hun pups wilt kopen? Bekijk dan in onze nieuwsrubriek welke pups wij momenteel in onze kennel hebben.

  • Schouderhoogte tot 68cm.
  • Gewicht ongeveer 50kg.

Geschiedenis

Rottweiler teef

De pups van de Rottweiler werden hoofdzakelijk in de oude vrije Rijksstad ‘Rottweiler’ gefokt en deze kon men hier op de grote veemarkten kopen. De Rottweiler is de klassieke drijfhond die stieren kon temmen en een wagen kon trekken. Later, in 1910, stond zijn pup niet enkel te koop voor de burger, maar gingen ook de politie en het leger Rottweiler-pups kopen om ze op te leren in functie van hun werk.

Waakhond

Normaal gesproken is een Rottweiler tegenover zijn omgeving afwachtend, volgzaam en tevens een goede waakhond, die zelden door blaffen stoort. Een Rottweiler en zijn pups hun bereidheid tot leren is zeer groot, zodat u hen goed kan opvoeden. De pup van de Rottweilers die bij ons te koop is kan u al jong meenemen.

Een Rottweiler ontwikkelt zich lichamelijk en in karakter langzaam waardoor u zich voldoende tijd kan kopen voor zijn opvoeding. Wel is hij zo vechtlustig en absoluut niet kleinzerig waardoor ze niet graag gezien worden op plaatsen waar met honden geoefend wordt. Opteert u liever voor een toegankelijkere hond? Weet dan dat wij onder andere ook Golden Retriever-pups en Berner Sennen-pups hebben in onze kennel.

Familie en omgeving

Een Rottweiler en zijn pups zijn erg gesteld op familie. Een Rottweiler heeft matig beweging nodig en is in geen geval een geschikte hond om te kopen voor in een stadswoning. Een ruime tuin met kennel en voldoende contact met de familieleden is het beste. De pup van een Rottweiler is bij ons niet te koop voor beginnelingen.

Hij is voor mensen die de hondensport beoefenen en verstand van honden hebben. De Rottweiler-pups die in onze hondenkennel in België, dicht bij de Nederlandse grens, gefokt worden en u kan kopen, hebben een sterke gezondheid en kunnen een leeftijd van tien jaar bereiken. Ook doen wij sterk ons best om heupdysplasie (HD) te bestrijden.

Kies voor een erkende fokker

Familiekennel Meerhof is erkend als fokker van Rottweilers. Daarnaast zijn we ook erkend zijn als fokker van Labradors, Golden Retrievers en Berner Sennens. Bent u een ervaren iemand die met Rottweilers overweg kan en wilt u graag een van zijn pups bij ons kopen? Neem dan telefonisch contact op +32 3 315 83 01 om te horen of we momenteel een pup van de Rottweiler te koop hebben of stuur een e-mail naar info@meerhof.be.

Gastenboek

Layka

Hier onze pup,nu op deze foto 1 jaar oud,zeer goed

Corne Valentijn
03/22/2023

Bruno van het Meerhof

Zo blij zijn wij met onze Bruno. Dit is onze 3e rottweiler van de Meerhof. De 1e Docus werdt helaas maar 9 jaar maar onze Duco mocht 11 jaar worden. Het zijn zulke fijne honden. En allemaal een super karakter. We hopen ook dat Bruno een mooi lang leven bij ons gaat krijgen. Hier zo maar even een foto uit Zeeland samen met onze mini jack Russel Molly. Mooi stel zo samen. ❤️👌

Judith Korstanje
02/02/2023